התקנת פרקט SPC היא בחירה מצוינת למשרדים או לבתים עם הרבה תנועה. פרקט פולימרי זהו פרקט חדש יחסית, שמציע את כל היתרונות של פרקט עץ. בנוסף, לא רק שההתקנה שלו פשוטה ביותר, אלא שגם תהנו מהעולם של פרקט מוגן מים. בין אם אתם מעוניינים לשדרג את הבית באופן עצמאי או פשוט מחפשים להבין את התהליך שעושה כל מתקין פרקטים, קבלו מדריך שלב אחרי שלב אחרי שלב על איך להתקין פרקט SPC לבד (נקרא גם פרקט פולימרי).
מה צריך כדי להתקין פרקט פולימרי לבד?
לפני שנצלול לתהליך ההתקנה, אספו את הכלים והחומרים הבאים
חבילות פרקט SPC סגורות (דמוי פרקט פולימרי)
תשתית ספוג יעודית ל פרקט פולימרי
ספים לפרקט פולימרי
סרט מדידה
מרווחים – אפשר להשתמש במעצורים לדלת
מסור דיסק עגול או חותך פרקטים ידני
פטיש גומי
בלוק הקשה
מוט משיכה
עט או עיפרון
ציוד בטיחות (משקפי מגן, מגיני ברכיים, מיגון אוזניים)
איך להתקין פרקט לבד – שלב אחר שלב
שלב 1: הכינו את הרצפה
כדי להבין איך להתקין פרקט לבד, חשוב להתחיל מהבסיס. השלב הראשון שעושה כל מתקין פרקטים זה לוודא כי הרצפה נקייה, יבשה ומפולסת. התקנת פרקט פולימרי לבד על ריצוף קיים היא הדבר הרצוי, אך כדי להתקין פרקט לבד תצטרכו משטח חלק. הסירו שטיחים קיימים ובדקו אם יש מסמרים או ברגים בולטים. בניגוד למצב של פרקט למינציה, פרקט פולימרי בדרך כלל מגיע עם תשתית ספוג מובנית. לכן אין שלב נפרד של פריסת תשתית ספוג. התשתית המובנית מסייעת להפחית רעש ומספקת משטח חלק יותר עבור דמוי פרקט. במקביל, נתקו את הדלתות בבית, מאחר וגובה הרצפה הולך להשתנות בעת ההתקנה, בעת התקנת פרקט על ריצוף קיים
שלב 2: למדוד ולתכנן
התחילו במדידת מידות החדר כדי לקבוע כמה לוחות דמוי פרקט פולימרי תצטרכו. חיוני לתכנן את הפריסה ולהחליט היכן להתחיל. שקלו את כיוון האור הטבעי ובחרו בהנחת חתיכות פרקטים במקביל לקיר הארוך ביותר בחדר.
שלב 3: התקינו את השורה הראשונה
מתחילים להתקין פרקט פולימרי לבד – התחילו בפינה אחת של החדר. בזמן התקנת פרקט על ריצוף קיים הניחו את החתיכה הראשונה של דמוי פרקט בפינה של החדר, תוך השארת רווח של 0.8 סנטימטרים בין הפרקט לקיר כדי לקחת בחשבון את ההתרחבות שלו בעתיד. השתמשו במרווחים כדי לשמור על הרווח באופן עקבי.
שלב 4: המשיכו בהתקנת פרקט פולימרי
ככל שאתם מתקדמים בתהליך של התקנת הפרקט, חברו את החתיכה הבאה על ידי חיבור בזוית של 45 מעלות לחתיכה הקודמת. הקישו בעדינות על הפרקטים באמצעות בלוק ההקשה והפטיש כדי לאבטח את החיבור. חזרו על תהליך זה עבור כל השורה הראשונה, תוך שמירה על הרווח של 0.8 סנטימטרים לאורך הקירות. שימו לב – על השורה הראשונה בחדר להיות ישרה לחלוטין, שכן היא זו שתקבע את היישור של כל שאר חתיכות הפרקט בחדר.
שלב 5: חתכו את פרקט ה SPC לפי הצורך
כאשר אתם מגיעים לסוף שורה, תצטרכו לחתוך את חתיכת הפרקט האחרונה כך שתתאים לחדר. מדדו את האורך הנדרש והשתמשו במסור דיסק עגול או בחותך פרקטים פולימריים כדי לבצע חיתוכים מדויקים. זכרו ללבוש ציוד בטיחות בעת החיתוך.
שלב 6: המשיכו בהתקנת חתיכות פרקט פולימרי
המשיכו בהנחת שורות דמוי פרקט. כדי להתקין פרקט פולימרי לבד תצטרכו להתקין את חתיכות הפרקט עד שתגיעו לשורה האחרונה. מתקין פרקטים מקצועי בדרך כלל יוודא בסוף כל שורה את איכות החיבורים שנעשו עד כה.
שלב 7: התקינו את השורה האחרונה של הפרקטים
ברוב המקרים, תצטרכו לקצץ את רוחב השורה האחרונה כדי שתתאים לחדר. השתמשו במוט משיכה כדי לחבר את השורה האחרונה לשורה הקודמת. ודאו שכל חתיכות הפרקט נעולות היטב במקומן. גם פה, כל מתקין פרקטים יציע לכם להשקיע בשלב זה, שכן זה שלב “נעילת הפרקט”.
שלב 8: בדיקת ביניים
תדרכו על הפרקט כדי לוודא שכל הקרשים מונחים היטב במקומם. אם אתם מבחינים בקרשים רופפים, השתמשו בגוש הקשה ופטיש כדי לחבר אותם מחדש.
שלב 9: התקנת פנלים
לאחר שהתקנתם את כל חתיכות פרקט SPC , הסירו את המרווחים מרחבי החדר. התקינו פנלים כדי לכסות את פער ההרחבה לאורך הקירות. את הפנלים יש לחתוך כך שיתאימו לחדר, בדומה לחיתוך הפרקט. שימו לב שעליכם לחתוך את הפנלים בזוית של 45 מעלות כאשר מגיעים לסוף של הקיר. את הפנלים ניתן להדביק על הפנלים הקיימים של הריצוף הקיים.
שלב 10: התקנת ספים
תכף סיימתם להתקין פרקט לבד ! לקראת סוף ההתקנה – חתכו את הספים כך שיתאימו לאורך הדלת. שימו לב שיש שלושה סוגי ספים עיקריים:
– ספי T – נועדו להתקנה בין שני חדרים שבהם יש פרקטים. יש להדביק אותם מתחת לדלת
– ספי חצי ירח – נועדו להתקנה בין חדר עם פרקטים לבין חדר בלי פרקטים, למשל הכניסה לבית או כניסה לחדר שירותים. יש להדביק אותם מתחת לדלת.
– ספי 2 על 1 או 2 על 2 – נועדו להתקנה בין פרקטים לבין הארון, או בין פרקטים לכניסה למרפסת.
שלב 11: חיתוך דלתות
מאחר וגובה הרצפה השתנה, יש לקצר את הדלתות. במידה ועובי הפרקט שבחרתם הוא הסטנדרטי (8 ס”מ), יש לקצר את הדלתות ב-1 ס”מ (עובי הפרקט + עובי הספוג שהוא בערך 1.5 מ”מ + מרווח בטיחות של כמה מ”מ). סמנו על כל דלת קו גובה של האורך הרצוי. לאחר מכן, השתמשו במסור הדיסק כדי לקצר אותן. שימו לב – את הפלדלת בכניסה לבית אין צורך לחתוך. יש לקדוח החוצה את הברגים שבתחתית הדלת, משני הכיוונים שלה. לאחר מכן, יש להיעזר במברג כדי להרים את הדלת. בסוף, חברו ברגים תואמים לברגים שאותם הוצאתם כדי לקבע את הדלת לגובה החדש שלה.
הערה!: במידה ובביתכם יש גם דלת ממ”ד, אנו ממליצים להיעזר באיש מקצוע לקיצור דלת הממ”ד. לא חייב להתשמש ב מתקין פרקטים מקצועי, אלא באיש דלתות.
תתחדשו!
עכשיו אתם יודעים בדיוק איך להתקין פרקט SPC לבד ! עם עמידותו, קלות התחזוקה והמראה המושך שלו, פרקט SPC הוא בחירה נהדרת עבור חללים רבים. כעת תוכלו ליהנות מהיופי של פרקט עץ ללא המורכבות של שיטות ההתקנה המסורתיות, ובמחירים נמוכים הרבה יותר.
התקנת פרקט מחיר
מחיר התקנת פרקט SPC משנתה בהתאם לגורמים שונים, למשל: סוג הפרקט, קיום ריהוט בדירה, אזור הדירה בארץ, ועוד. מחיר התקנת פרקט פולימרי מתחיל בדרך כלל מ-45 שקלים למ”ר. מחיר פרקט כולל התקנה משתנה גם הוא בין סוגי פרקטים שונים. מחיר פרקט כולל התקנה עבור דגמי פולימרי, יתחיל בדרך כלל מ-150+מע”מ למ”ר. לסיכום, עלות פרקט כולל התקנה שונה מאוד מאשר עלות פרקט בהתקנה עצמית. פרקט במבצע כולל התקנה יכול לחסוך כמה שקלים למ”ר מהמחירים מעלה.
טיפים להתקנת פרקט SPC לבד – הבטחת תהליך חלק
התקנת פרקט SPC מוצלחת נשענת על תכנון קפדני וביצוע מדויק. הנה כמה עצות חשובות שיעזרו לכם להשיג התקנה חלקה:
התאקלמו בריצוף: לפני ההתקנה, אפשרו לחבילות הסגורות של SPC להסתגל לטמפרטורת החדר ולרמות הלחות. זה מבטיח התאמה נכונה ומונע בעיות כמו סתימות או רווחים בהמשך. מומלץ להשאיר אותן בחדר כ-24 שעות לפני ההתקנה.
בדקו כל חתיכה: בדוק כל חתיכה וודאו האם קיימים פגמים או נזק לפני ההתקנה. קל יותר להחליף חתיכות פגומות עכשיו מאשר לאחר שתסיימו להתקין פרקט לבד.
התחילו עם ריצפה נקייה: ודאו שהריצפה נקייה, מפולסת וללא פסולת או מסמרים בולטים. רצפה חלקה חיונית לפרקט SPC שטוח ואחיד.
רכזו את הריהוט במקום אחד: במידה ויש לכם ריהוט בבית, אנו ממליצים לרכז אותו בחדר אחד לפני ההתקנה, כדי להימנע מהתעסקות תוך כדי התהליך.
שמרו על פערי הרחבה: זכרו להשאיר פערי הרחבה סביב היקף החדר ובמעברים בין החדרים. פערים אלו מאפשרים לפרקט להתרחב ולהתכווץ עם שינויים בטמפרטורה ולחות.
השתמשו בכלים מתאימים: השקיעו בכלי התקנה איכותיים, כולל בלוק הקשה, מוט משיכה וחותך פרקטים. כלים אלו הופכים את תהליך ההתקנה ליעיל ומדויק יותר.
על ידי הקפדה על עצות ההתקנה הללו וטיפול נכון בפרקט SPC שלכם, תוכלו ליהנות מיופיו ומעמידותו לאורך שנים.
בהצלחה!