פרקט מחיר – חשיפת העלויות האמיתיות של פרקט עמיד במים וגם פרקט למינציה

אתם מתלבטים בין סוגי פרקטים, פרקט למינציה או פרקט עמיד למים ותוהים כמה עולה פרקט במציאות? במאמר זה, נתעמק בעולם מחיר דמוי פרקט ונבדוק אילו גורמים משפיעים עליו. מסוג החומר ועד האיכות והעיצוב, תצאו מפה הבנה מעמיקה של הגורמים המשפיעים על מחיר פרקט.

נשפוך אור על מחיר פרקט וגם על מחיר התקנת פרקט – היבט שלעתים קרובות מתעלמים ממנו, אך יכול להשפיע באופן משמעותי על סך ההוצאות שלכם. יתרה מכך, נעזור לכם לקבל החלטה מושכלת על ידי בחינת הקריטריונים שעליכם לקחת בחשבון בעת בחירת הריצוף המתאים לצרכים שלכם.

הבנת המחירים האמיתיים של אפשרויות ריצוף דמוי פרקט חיונית כדי שתוכלו לקבל החלטה מושכלת, המתאימה הן לצרכים והן לתקציב שלכם. במאמר זה נתעמק בעולם מחירי הפרקט, ונחשוף את העלויות האמיתיות של פרקט למינציה ופרקט פולימרי. בנוסף, נחקור את הגורמים המשפיעים על המחירים ונדון בעלויות ההתקנה, כדי לעזור לכם לקבוע את אפשרות הריצוף הטובה ביותר עבור הדרישות הספציפיות שלכם.

גורמים המשפיעים על מחיר פרקט

המחירים של פרקטים מושפעים מכמה גורמים, בין אם מדובר בפרקט למינציה או פרקט עמיד למים. ראשית, איכות החומרים המשמשים משחקת תפקיד משמעותי בקביעת מחיר פרקט. חומרים באיכות גבוהה יותר נוטים להיות יקרים יותר, אך הם גם מציעים עמידות משופרת ומראה יוקרתי יותר. עם זאת, חשוב למצוא איזון בין איכות לתקציב.

מורכבות ההתקנה היא גורם נוסף שמשפיע על מחיר פרקט הכולל. אפשרויות התקנת פרקט מסוימות דורשות טכניקות התקנה מיוחדות, שיכולות לייקר את העלות. בנוסף, המוניטין של המותג המציע את הפרקטים משפיע גם על מחיר פרקט. מותגים ידועים לרוב גובים פרמיה, אך הם גם מספקים בטחון מבחינת איכות ושירות לקוחות. חברות מוכרות שמשווקות בארץ הן בעיקר פרקט Krono וגם פרקט Quickstep

יתר על כן, הכללת תכונות נוספות, כגון בידוד אקוסטי או עמידות בפני לחות, יכולה להעלות את המחירים של אפשרויות ריצוף אלו. תכונות נוספות אלו יכולות להיות מועילות בהתאם לצרכים הספציפיים של החלל בו יותקן הריצוף.

כמה עולה פרקט למינציה?

פרקט למינציה הוא אופציה פופולרית ומאפשרת להשיג פרקט במחיר זול יחסית. בממוצע, עלות פרקט למינציה נעה בין 55 – 85 ש"ח למטר מרובע לפני מע"מ. עם זאת, עלות זו יכולה להשתנות בהתאם לגורמים כגון עובי הלמינציה והעיצוב או הדוגמה על פני השטח.

סוגים שונים של אפשרויות פרקט למינציה, כגון גימורים מובלטים, או גימורים עם הברקה גבוהה, גוררים גם הם השפעה על מחיר הפרקט. חשוב להשוות את המחירים ולהעריך את היתרונות של כל סוג כדי לקבל החלטה מושכלת.

כמה עולה פרקט נגד מים?

פרקט עמיד למים, שנועד לעמוד בפני רטיבות ונשפכים, זוכה לפופולריות בשל עמידותו ודרישות התחזוקה הנמוכות שלו. יש שני סוגים עיקריים של פרקט מוגן מים – פרקט פולימרי או פרקט למינציה נגד מים. מחיר פרקט נגד מים מתחיל בדרך כלל בסביבות ה-89 ש"ח למטר מרובע (לפני מע"מ), ויכול להגיע עד 159 ש"ח ומעלה, תלוי במותג ובאיכות. פרקט למינציה מוגן מים הוא בטווח המחירים הנמוך יותר, ופרקט פולימרי הוא בטווח המחירים העליון יותר. נפרט על פרקט למינציה נגד מים בהמשך.

גורמים כגון חומר הליבה, עובי, דרגת שחיקה ותכונות נוספות כמו עמידות נגד החלקה או שריטות, תורמים למחירים המשתנים של אפשרויות פרקט נגד מים. רצוי להעריך את הצרכים הספציפיים של החלל ולבחור אפשרות פרקט נגד מים בהתאם. למשל – עבור בית פרטי או דירה, יתכן שדווקא פרקט למינציה נגד מים יהיה עדיף על פרקט פולימרי, כי לעיתים הוא נראה קרוב יותר לדבר האמיתי, שהוא פרקט עץ או פרקט דמוי עץ.

גורמים נוספים לעלויות של פרקטים

גורם נוסף שמשפיע על מחיר פרקט נגד מים הוא סוג הפרקט: יש אפשרות לבחור בפרקט פולימרי אך ישנה אפשרות נוספת: לבחור בפרקט למינציה נגד מים. הוא עבה יותר מפרקט פולימרי, מחזיק מים בדרך כלל עד 24 שעות ומהווה בחירה מצוינת למי שחשובה לו ההגנה ממים. המחיר של הפרקט זול יותר מפרקט SPC (פרקט פולימרי). כמה עולה פרקט כזה? מחיר פרקט למינציה נגד מים עולה 89 – 105 ש"ח למטר מרובע, לפני מע"מ.

עלויות נוספות שיש לקחת בחשבון

כאשר בוחנים מחיר פרקט למינציה ומחיר פרקט עמיד למים, חיוני לקחת בחשבון את העלויות הנוספות הכרוכות בכך. אלה כוללים עלויות פנלים שתופסים את הפרקט מכל היקפו, ספוג המספק בידוד ותמיכה לפרקט, ספים לגימור וכמובן מחיר התקנת פרקט.

התקנת פרקט מחיר

מחיר התקנת פרקט מתחיל מ-40 שקלים למטר מרובע עבור התקנת פרקט בשטח ללא ריהוט, ובהנחה שיש לכם לפחות 50-60 מטרים מרובעים להתקנה. מחיר פנלים נע סביב 10 שקלים למטר מרובע, מחיר ספוג סביב 5 שקלים למטר מרובע, ומחיר הספים משתנה בהתאם לכמות שתצטרכו.

לסיכום

הבנת הגורמים המשפיעים על מחיר פרקט היא חיונית בבחירת האפשרות הטובה ביותר עבור החלל שלכם. על ידי התחשבות בגורמים כגון איכות החומר, מורכבות ההתקנה, מוניטין המותג ותכונות נוספות, תוכלו לקבל החלטה מושכלת המתאימה לצרכים שלכם וגם לתקציב שלכם. זכרו לקחת בחשבון גם עלויות נסתרות, כגון עלויות תחזוקה, כדי לקבל הבנה מקיפה של העלויות הכוללות הכרוכות בכך. בסופו של דבר, בחירת אפשרות ריצוף נכונה יכולה לשפר את היופי והפונקציונליות של החלל שלכם במשך שנים רבות.

מחיר פרקט – טווחי מחירים לפני מע"מ

מחיר פרקט למינציה – 75-105 ש"ח

מחיר פרקט למינציה נגד מים – 89-115 ₪

מחיר פרקט פולימרי – 105-140 ש"ח

מחיר פרקט SPC כ-105-140 ש״ח

מחיר פרקט עץ – משתנה מאוד

התקנת פרקט מחיר – 40-50 ש"ח

פרקט הוא מרכיב חיוני בכל בית או חלל מסחרי, ומספק לא רק פונקציונליות אלא גם משיכה אסתטית. עם זאת, לפני שמתחילים חשוב להבין כמה עולה פרקט. בבואנו לבחור את אפשרות הפרקט הנכונה, ישנם מספר גורמים שיש לקחת בחשבון, כולל עמידות, מראה וכמובן עלות. בין אפשרויות הפרקטים השונות הקיימות בשוק הפרקטים – פרקט למינציה ופרקט עמיד למים הם בחירות פופולריות במיוחד.

בהצלחה!

תוכן עניינים

מאמרים נוספים