בחירת הפרקט המתאים לבית שלכם היא החלטה מכרעת שאין להקל בה ראש. זה לא רק משפיע על האסתטיקה של החלל שלכם, אלא זו בחירה שגם תשחק תפקיד משמעותי בפונקציונליות ובעמידות של הפרקט שלכם. עם כל כך הרבה אפשרויות זמינות בשוק, חשוב להבין את ההבדלים כדי להגיע לבחירה הנכונה.
שתי אפשרויות פופולריות שעולות לרוב בדיונים על פרקט הן פרקט נגד מים (פרקט SPC) ופרקט למינציה. שניהם מציעים את היתרונות וההבדלים הייחודיים שלהם, ולכן חשוב להבין אותם לפני קבלת החלטת רכישה. מדריך זה נועד לספק לכם את כל המידע שאתם צריך לדעת על פרקט SPC וכיצד הוא שונה מפרקט למינציה, כדי לעזור לכם לבצע בחירה מושכלת.
מה זה פרקט SPC
פרקט פולימרי SPC, הוא סוג של פרקט ויניל יוקרתי בעל הרכב ייחודי. הוא נבנה באמצעות שילוב של אבן גיר, פי וי סי ומייצבים, מה שמביא לאפשרות פרקט עמיד ויציב במיוחד. מדובר בסוג פרקט עמיד במים . כמו כן, פרקט פולימרי SPC ידוע בעמידות המדהימה שלו בפני לחות, בלאי ושריטות, ולכן הוא מהווה בחירה מצוינת עבור אזורים עם תנועה גבוהה כמו משרדים, או בתים עם הרבה ילדים או גנים.
אחד היתרונות המרכזיים של פרקט פולימר הוא תהליך ההתקנה הפשוטה שלו. עם מערכות ההתקנה בקליק, בעלי דירות יכולים לחסוך זמן וכסף על ידי התקנתו בעצמם ללא צורך בסיוע מקצועי. בנוסף, פרקטים מסוג SPC מציעים תחזוקה קלה, המצריכה רק טיטוא וניקוי עם סמרטוט לח מדי פעם כדי לשמור על מראה חדיש.
השוואת פרקט SPC מול פרקט למינציה
בעוד שלפרקט SPC יש קווי דמיון עם פרקט למינציה, ישנם כמה הבדלים מהותיים המייחדים כל אחד מהם. פרקט למינציה מורכב מליבת סיבים בצפיפות גבוהה עם שכבת עיצוב מודפסת ושכבת בלאי מגן מלמעלה. בניגוד לפרקט פולימרי SPC, פרקטים מסוג למינציה אינו עמיד לחלוטין למים ועלול להיות רגיש לנזקי רטיבות, בהנחה שמשאירים את המים לעמוד על הפרקט. פרקט SPC הינו פרקט עמיד במים לחלוטין.
יתר על כן, פרקט נגד מים (פרקט SPC) מציע בדרך כלל עמידות טובה יותר כולל עמידות בפני שריטות מאשר פרקט למינציה. הקונסטרוקציה המרוכבת מאבן ופלסטיק פולימר מה שהפוך אותו לגמיש ביותר ויכול לעמוד בפני תנועה כבדה מבלי להראות סימני בלאי. פרקט למינציה, לעומת זאת, עשוי לדרוש אמצעי הגנה נוספים, כגון רפידות רהיטים שמהם יש יוצאים מסמרים בולטים, כדי למנוע שריטות. זה בכלל לא אומר שפרקט למינציה אינו עמיד או אינו מתאים לבתים עם ילדים או חיות מחמד. זה רק אומר שצריך להיות עירניים שאין מסמרים בולטים על רהיטים כבדים שעלולים לשרוט את הפרקט.
מבחינת התקנה, שני הפרקטים מותקנים בשיטת רצפה צפה, הדורשת שכבת תחתית ויישור של הקרשים. בניגוד לפרקט למינציה, פרקטים מסוג SPC כבר מגיעים עם תשתית ספוג מובנית, ולכן ההתקנה קצת מהירה יותר. חשוב להדגיש שמדובר בהבדל יחסית זניח, שכן ספוג הינו דבר זול שניתן לפרוס אותו במהירות בכל הבית, ולהתקין עליו כל פרקט למינציה.
בכל הנוגע לעלות, פרקט פולימרי יקר יותר מאפשרות פרקט למינציה ברוב המקרים, תלוי במותגים ובאיכות הספציפיים. רוב משקי הבית בכל זאת יעדיפו לבחור פרקטים מסוג למינציה, שכן בסופו של דבר מדובר בפתרון זול יותר ואיכותי מספיק, אם מקפידים לקחת איכות טובה ולא מתעקשים על המחיר הכי זול שניתן למצוא.
מה צריך לקחת בחשבון?
כאשר מחליטים בין פרקט נגד מים (פרקט SPC) מול פרקט למינציה, יש לקחת בחשבון מספר גורמים. ראשית, העריכו את התאימות של כל אחת משתי האפשרויות האלו לעיצוב הכללי של הבית שלכם. שקלו את המרקם, הצבע והדוגמא המשלימים בצורה הטובה ביותר את הנראות הרצויה לכם.
שנית, העריכו את עומס התנועה הספציפי שבו יותקן הפרקט. לדוגמא, תרצו לבחור באופציה של פרקט SPC כאשר אם אתם מתעניינים לרכוש פרקטים למשרד או לשטחים מסחריים, המאופיינים בתנועה מרובה של אנשים, או לדירה בבעלותכם שמושכרת לשוכרים. לעומת זאת, אם אתם שוכרי דירה שרוצים לשדרג את המראה שלה, לרוב תעדיפו לבחור באופציה של פרקט למינציה.
שלישית, יש לקחת בחשבון גם שיקולים תקציביים והשקעה לטווח ארוך. בעוד שהאופציה של פרקט פולימר עשויה להיות גבוהה יותר, במידה ואתם עונים לקריטריון של בעלי דירה , בעלי משרד או שתתקינו אותו בשטח הומה אדם, בכל זאת מומלץ להשקיע ולבחור באופציה של פרקט SPC.
לסיכום, בחירת הפרקט המתאים לכם מחייבת בחינה מדוקדקת של האפשרויות הקיימות. בעוד שגם פרקט SPC וגם פרקט למינציה מציעים את היתרונות הייחודיים שלהם, חיוני לשקלו את ההבדלים ביניהם מול הצרכים וההעדפות הספציפיות שלכם. על ידי הבנת ההרכב, העמידות, תהליך ההתקנה והעלות של כל אפשרות, תוכלו לקבל החלטה מושכלת המתאימה ביותר לבית ולאורח החיים שלכם. זכרו להתייעץ עם מומחי פרקט לקבלת המלצות מותאמות אישית והכוונה נוספת. אנו מזמינים אתכם להתייעץ עם המומחים שלנו ללא עלות, כדי שתוכלו להגיע לבחירה הנכונה.